• ONTDEK
  de wereld van
  Waterland
 • Voor een
  onvergetelijke
  zomer
 • Bij onze kampen
  Avontuurlijke zeilervaring
   
  Veel nieuwe vrienden
   
  Meer dan alleen zeilen
   

Onze kampen

Elke zomer organiseren we verschillende soorten kampen, elk voor een andere leeftijd.

Zeilzwerfkamp € 249 (v.a.)

Tijdens het ZeilZwerf kamp ”zwerven” we met onze vloot naar verschillende kampplaatsen. Onderweg doe je boodschappen, lunchen we op het water en kan je zwemmen. ’s Avonds ga je bijvoorbeeld katapult bouwen, nachtzeilen of kampvuur maken.

 • Dagen: 4-6
 • Leeftijd: 13-17 jr.

Zeilkamp+ € 270

Voor onze diehards die nooit genoeg kunnen krijgen van zeilen organiseren wij een kamp met extra uitdaging met gezelligheid en veel vrijheid.

 • Dagen: 6
 • Leeftijd: 16-19 jr.

Jeugdkamp € 295

Voor onze jongste deelnemers organiseren we een thema kamp vol spannende belevenissen. De kinderen slapen het gehele kamp op dezelfde kampplaats in een luxe logement.

 • Dagen: 5
 • Leeftijd: 8-10 jr.

Activitykamp € 275

Tijdens Activity staan er verschillende leuke activiteiten op het programma. Zo maak je een 2-daagse reis over het water, ga je misschien kanoën, vlot bouwen en ga je allerlei spellen doen.

 • Dagen: 5
 • Leeftijd: 11-13 jr.

Gemakkelijk bereikbaar

Maar 15 minuten met de auto of de bus vanaf Amsterdam - makkelijker kunnen wij het niet maken. Helaas heeft de Noord-Zuidlijn nog geen halte in Broek en Waterland, maar er stoppen wel vijf buslijnen.

Ervaren instructeurs

Onze ervaren crew bestaat uit vrijwilligers die al meer dan 30 jaar zeilkampen organiseren. We zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft maar ook voor de veiligheid aan boord.

Uniek vaargebied

Onze Waterlandse platbodems kunnen zeilen waar niemand anders dat kan. Waterland is een mooi natuurgebied midden in de randstad en we hebben verschillende kampplaatsen om te overnachten in de regio.

Originele West-Friese Zeilpunters

Onze platbodems worden al eeuwen gebruikt in dit gebied en worden met veel liefde onderhouden door onze instructeurs. Je boot bouw je zo om tot een drijvende slaapplaats en je zou de eerste zijn als het je zou lukken ze te laten omslaan.

Maak kennis met Waterland


Over ons

Zeilkamp Waterland is ruim 25 jaar geleden ontstaan. Vanuit de thuishaven in Broek in Waterland maken wij met jongeren tussen de acht en negentien jaar zeilzwerftochten door het natuurgebied Waterland. We varen met maximaal 13 authentieke West-Friese zeilpunters; stalen platbodems met kenmerkende bruine zeilen.

Ons voornaamste doel is om zoveel mogelijk jongeren een onvergetelijke en leerzame week te geven en kennis te laten maken met onze unieke boten. Wat Zeilkamp Waterland uniek maakt is o.a. het rondtrekken naar 7 verschillende kamplocaties. Ook het enthousiasme van de vrijwillige instructeurs met hun onuitputtelijke bron van positieve energie en kundigheid maakt dit kamp speciaal.

Naast het zeilen staan begrippen als gezelligheid, samenwerken en respect voor de natuur centraal. Jaarlijks komen meer dan 600 kinderen bij ons genieten van een week vol avontuur.

Reacties